donderdag 19 april 2018

Conclusie testfase 4 (19/04/2018)

1. Door te voeren aanpassingen naar volgende prototype toe

1) Handleiding
  • Handleiding gebruiken waarbij visuele voorstelling getoond wordt van wat er moet gebeuren als ondersteuning bij het wegen.
2) Weegschaal
⇒ Display van huidige prototype afwerken & duidelijker maken
⇒ 2e versie van weegschaal met elektronische componenten maken die in mate van het mogelijke voldoet aan de HACCP normen (voedselveiligheid).
  • Display op 1 positie vastzetten
  • Weegschaal mogelijks in ander materiaal maken & gleuven/openingen mooi afwerken
  • Kap maken die prototype kan bedekken (thermoplastisch ?) 
 
2. Algemene bevindingen
V. heeft het systeem van de display met de rode pijlen en groene duim altijd gesnapt tijdens de testfasen voorafgaand aan de paasvakantie. Toen merkten we wel op dat V. bij elk bezoek de handelingen en betekenissen vlotter kon uitvoeren/benoemen. Daarom vermoeden we dat de twijfel en het omwisselen van de betekenis tijdens deze testfase deels kan komen door de 2 weken waarop we niet gaan testen zijn waardoor de routine er wat uit is bij haar.
Algemeen denken we dat dit een leerproces zal blijven voor V. waarbij ze telkens ze de weegschaal gebruikt iets beter zal worden in het gebruik ervan. Tot nu toe lukt de procedure al vlot. Normaal gezien zou de meer afgewerkte display in het volgende prototype soelaas moeten bieden voor de problemen bij aflezen van de display.

3. Beoordeling
Door de student ergotherapie werd aan V. gevraagd of de weegschaal beter werkte voor haar of als deze even goed of slechter werkte dan haar initiƫle keukenweegschaal. Hieruit bleek dat V. de weegschaal dit maal wel beter vond dan haar keukenweegschaal tot nu toe. Toch bleek dat dit minder enthousiast was dan de vorige malen. Dit lag waarschijnlijk aan het feit dat de display dit maal niet zo heel duidelijk was voor haar.


4. Beeldmateriaal


Geen opmerkingen:

Een reactie posten