dinsdag 22 mei 2018

Conclusie testfase 5 (22/05/2018)

 1. Door te voeren aanpassingen naar volgende prototype toe

1) Handleiding
  • Handleiding verder vervolledigen met visuele stappen van aanleggen (draaiknop aan/uit) en indrukken Tarra-knop na plaatsen van kom op weegoppervlak. 
2) Weegschaal
⇒ Versie van weegschaal met elektronische componenten maken die in mate van het mogelijke voldoet aan de HACCP normen (voedselveiligheid).
  • Display voorzien waarbij symbolen in verticale richting onder elkaar staan zoals in vorige prototypes waarbij deze vlak bovenaan de weegschaal staat.
  • Case verder uitwerken tot strak concept dat vlot afwasbaar is. 

2. Algemene bevindingen
V. snapt het systeem en de procedure om de weegschaal te gebruiken in goede mate. Soms ontstaat er nog verwarring bij de rode pijl naar onder (= er moet hoeveelheid eruit). Toch kan ze dit, wanneer ze hier enige tijd voor heeft benoemen en uitvoeren. Voor onszelf was het bezoek een positieve factor die we voorafgaand aan het bezoek niet verwacht hadden. Wij hadden namelijk verwacht, op basis van ons laatste bezoek, dat V. de weegschaal nog in minimale mate zou kunnen gebruiken doordat we er al 4 weken sinds ons laatste bezoek verstreken waren. Toch komt naar voor dat V. de capaciteiten bezit om met deze weegschaal zelfstandig hoeveelheden af te wegen.
Zoals eerder aangegeven zal het effectief werken met de weegschaal een leerproces zijn waarbij de begeleiders van V. een grote rol zullen spelen. Maar ieder van ons is van mening dat de weegschaal voldoende aangepast is aan het niveau van V. en het enige tijd & training zal vergen om er probleemloos zelfstandig mee te werken.

3. Beoordeling
Door de student ergotherapie werd aan V. gevraagd of de weegschaal beter werkte voor haar of als deze even goed of slechter werkte dan haar initiële keukenweegschaal. Hieruit bleek dat V. de weegschaal opnieuw beter vond dan haar huidige keukenweegschaal.


4. Beeldmateriaal






Geen opmerkingen:

Een reactie posten