dinsdag 22 mei 2018

Prototype 1.8

Nadat de student Ergotherapie terug was van stage gingen we meteen de week erop testen. Zo maakten we een afspraak met onze initiële contactpersoon (Dhr. Vanneste) om ons laatste prototype in inox te testen bij V. en het proces dat we tot op heden doorlopen hadden kort te schetsen aan hem.

Update:

- Variatie op case om aan HACCP-normen te voldoen, maar is niet ideaal omdat dit moeilijk te bewerken is.

Prototype 1.8 + werking
  • Duidelijke ON / OFF switch aan zijkant van de weegschaal naast draaiknop met drukfunctie & lcd-display voor verzorger(ster)
  • Gele tarra knop bovenaan prototype om te resetten bij het plaatsen van kom erop.
  • Inox casing om te voldoen aan de HACCP-normen.
=> Er moet nog verder gezocht worden naar een beter alternatief voor de case te maken.


Testing:

Nadat we doorheen een 4-tal weken niet meer gingen testen, besloten we bij terugkomst van de student ergotherapie & de terugkomst van de initiële contactpersoon (Dhr. Vanneste) nogmaals terug te gaan naar Het Ganzenhof om het aangepaste prototype te testen. Het prototype bestond uit een inox casing waarin de vorige elektronische componenten verwerkt zaten. Ten opzichte van de vorige prototype verschilde dit prototype omwille van de plaatsing van de knoppen. Zo verplaatsten we de aan-/uit-knop, die initieel vooraan prototype 1.7 stond, naar de rechter zijde & plaatsen we ook de Tarra knop, die initieel ook vooraan stond, naar de bovenzijde. Verder werd ook de verstelbare display op ooghoogte verwijderd na opmerkingen hieromtrent tijdens voorbije consulten. Wel zorgden we ervoor dat de led-strip nu bovenaan het prototype stond waarop een houten latje, waaruit de symbolen van de display horizontaal gelasercut werden, kwam.
Omdat we al even niet meer getest hadden bij V. besloten we op ons bezoek te starten met het overlopen van het nieuwe prototype in combinatie met het benoemen van de knoppen. Hierbij bevroeg de ergo-student V. welke knoppen ze nog kon benoemen. Hieruit bleek dat ze zowel de aan-/uit-knop nog kende + kon bedienen & ze de betekenis achter de gele (Tarra) knop wist. Bij de verscheidene symbolen werd gebruik gemaakt van de handleiding om dit te overlopen. Algemeen verliep dit eveneens tamelijk vlot. V. kon meteen aangeven waarvoor de groene duim stond & benoemde bij het rode pijltje omhoog dat dit stond voor "iets bijdoen". Bij het rode pijltje omlaag was er enige twijfel. Maar door het symbool te overlopen aan de hand van de 3 afbeeldingen ernaast kon ze aangeven dat er van een 'vol' naar 'leeg' potje overgegaan werd en er dus 'uitgehaald moet worden'.

Toen we de effectieve procedure wilden doorlopen merkten we dat er een technisch defect was met ons prototype. Zo besloten we, na een korte onderbreking om dit probleem mogelijks op te lossen, om de procedure opnieuw fictief te doorlopen. We zorgden ervoor dat al het nodig materiaal klaarstond om realistisch te wegen en gaven aan dat de weegschaal op tafel stond terwijl deze aflag. Daarna lieten we V. haar gang gaan. Ze startte met de weegschaal aan te leggen, plaatste daarna het kommetje op het weegoppervlak, nam de pot met pompoenpitten en begon te scheppen in haar kommetje op de weegschaal. Na enige tijd gaf de ergo-student aan dat het rode pijltje omhoog brandde waarna hij vroeg wat ze nu moest doen. Hierop kon V. aangeven dat er nog bij moest waarna ze dit ook effectief deed. Daarna gaf de ergo-student aan dat het rode pijltje omhoog brandde waarop V. enige moeite had om te bepalen wat ze nu exact moest doen. Uiteindelijk gaf ze aan dat er nu uit het kommetje gehaald moest worden. Dit deed ze totdat de ergo-student aangaf dat het groene duimpje omhoog begon te branden. Nadat de ergo-student vroeg wat V. nu moest doen, gaf ze aan dat dit stond voor 'Het is goed'. Toen de ergo-student vroeg wat ze nu zou doen was er opnieuw enige verwarring, maar uiteindelijk kwam ze tot de conclusie dat ze 'klaar' was met wegen.

Tijdens de nabespreking met de begeleider kwamen volgende elementen naar voor:
  • V. vergat op de Tarra-knop te drukken wanneer ze haar kommetje op de weegschaal plaatste. Het zou een meerwaarde zijn als ook het aanleggen van de weegschaal als het drukken op de Tarra-knop op de handleiding visueel voorgesteld werden.
  • Een display waarbij de symbolen in verticale richting staan is beter dan in horizontale richting (lijkt logischer qua volgorde)
  • Op heden was de display met symbolen nog vlak op de weegschaal. Moest deze in een hoek staan zou dit mogelijks een verbetering kunnen zijn op vlak van zichtbaarheid. Nadat we V. bevraagden of ze dit liever vlak of in een hoek had, gaf ze zelf aan dat ze dit liever vlak had waardoor we dit ook zo zullen verwerken in ons volgende prototype.  

PEO-model:
Het prototype werd getest in de bijkeuken om mogelijke afleidingen tot een minimum te reduceren. Hierdoor kon het testen ongehinderd doorgaan zonder enige afleiding. Tijdens het testten waren alle knoppen herkenbaar voor V. & kon ze deze tevens zelf bedienen. Daarnaast kon ze ook aangeven wat ze moest doen bij ieder symbool dat fictief oplichtte (↑ overlap activiteit). Daarnaast was op te merken dat V. na het testen trots was dat ze zelfstandig een hoeveelheid afgewogen had en enkel vergeten was de Tarra-knop te gebruik (↑ overlap persoon).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten